top of page

vr 26 mei

|

Bandcave

LIGHTSPEED

#alternative #indie

LIGHTSPEED
LIGHTSPEED

Tijd en locatie

26 mei 2023, 20:30

Bandcave, Bevrijdingslaan 11, 8700 Tielt, België

Over het evenement

Dit is LIGHTSPEED. Sinds 2022 combineert dit viertal atmosferisch gitaargeweld en oprechte narratieven tot het ontstaan van een flinke dosis sappige indierock. Beïnvloed door bands zoals Arctic Monkeys, Interpol en literaire grootheden als Leonard Cohen, dwaalt LIGHTSPEED langs een uitgebreide horizon van sfeer en sound. Bereid je voor op interstellaire dagdromen, melodieus escapisme en een live-energie om U tegen te zeggen.

Debuutsingle 'If We Could Learn to Fly' kende zijn release januari 2023. Voor de realisatie hiervan trok LIGHTSPEED met producer Mathias Stal (Kids With Buns, OPROER, Jakomo...) de Johnny Green Giant studio in. Het nummer beschrijft de destructieve naïviteit die zich durft te manifesteren na een stukgelopen relatie; maar ook de overgang naar het loslaten en het helen.

Opvolger ‘Blind Eyed’ wordt gereleast op de dag van het concert! Het zet de samenwerking met Mathias verder. Ditmaal geen glitterende riffs en opgewekte harmonieën maar wél brutaal eerlijk post-punk gepreek onder donkere tonen en schemerend gitaarspel. Een getuigenis over de zoektocht naar identiteit en betekenis in een wereld van verandering.

GRATIS INKOM!

Beluister en volg de band op één van volgende kanalen:

Vi.be | Spotify | Facebook | Instagram

Deel dit evenement

bottom of page